Együttműködés

Földünk hatalmas vízkészleteinek csupán kevesebb mint 1%-a elérhető édesvíz. Napjainkban több mint egymilliárd ember szenved hiányt tiszta ivóvízben. A vizes élőhelyek minőségének romlása pedig fenyegeti a növény és állatvilágot, amitől az emberiség túlélése függ.
A víz kulcsfontosságú mind a WWF, mind a The Coca-Cola Company számára. A WWF küldetése a természet és természeti erőforrásaink megóvása az emberiség és az élővilág számára, ezért az édesvízi ökoszisztémák védelme prioritásként jelenik meg a WWF munkájában.

A The Coca-Cola Company minden termékének fő alkotóeleme a víz. Vizet használnak továbbá a cukor, a citrusfélék és egyéb alkotóelemek előállításához is. Tágabb értelemben véve a tiszta víz a gazdasági fejlődés alapfeltétele. Ezt felismerve a WWF és a The Coca-Cola Company nemzetközi megállapodást kötött az édesvízkészleteink megóvása érdekében. Hiszünk abban, hogy erőforrásaink egyesítésével jelentős eredményeket érhetünk el!

 

A WWF és a The Coca-Cola Company együttműködik abban, hogy:

 

 - mérhető pozitív változásokat érjen el a világ 7 kulcsfontosságú vízgyűjtő területének megóvásában

- tovább növelje a  Coca-Cola gyártó üzemeinek vízfelhasználásának hatékonyságát

- elősegítse a hatékonyabb vízfelhasználást a The Coca-Cola Company mezőgazdasági beszállítói körében

- csökkentse a Coca-Cola vállalatok szén-dioxid kibocsátását és energiafelhasználását

A WWF és a The Coca-Cola Company az alábbi globális célokat határozta meg a víz- és energiafelhasználás terén a vállalat hatékonyságának növelése érdekében (a célokat a 2004 évi adatok figyelembevételével tűzték ki):

- 2012 végére 20%-kal növelni kívánják a vízfelhasználás hatékonyságát.

- A környezetet terhelő kibocsátás mértékét a teljes ellátórendszerben stabilizálni tervezik : pl. Az üzleti eredmények növelése a korábbival megegyező kibocsátás mellett.

- 2015 végére 5% abszolút szén-dioxid kibocsátás-csökkenést elérni a Kiotói Egyezményt aláíró országokban.

Ezen túlmenően, az alábbi célok megvalósításán működik együtt a két szervezet:

-  Édesvízkészletek megóvása: A hét vízgyűjtő területen, ahol a WWF és a TCCC együttműködik, kiválasztott üzemekben vízgazdálkodási tervet készítenek, ami mintául szolgálhat a vállalatcsoport többi tagja számára.

-  Vízgyűjtő területek megóvása: Az együttműködés alapjául szolgáló hét vízgyűjtő terület: Jangce, Mekong, Duna, Rio Grande, Niassa-tó valamint az Egyesült Államok dél-keleti részének folyóinak megóvása.