%megnevezes%

  Zárd el a csapot fogmosás közben!
  Nincs szükség arra, hogy fogmosás vagy borotválkozás közben egyfolytában folyjék a víz. Elég ha öblítéshez nyitod ki. Ezzel spórolhatsz napi 6-14 liter vizet.

  Ellenőrizd a csapokat és zuhanyrózsákat!
  Egyetlen csöpögő csap miatt akár napi 75 liter vizet is elpocsékolhatunk. Ez havi szinten 2250 liter, ami megfelel 20 fürdőkádnyi mennyiségnek.

  Ne használd szemetesként a WC-t!
  Minden egyes öblítéssel 3-6 liter vizet húzunk le a WC-n. A kozmetikai kendőt, vattát, ételmaradékot helyezd a szemetesbe!

  Használj víztakarékos csaptelepeket vagy szűkítőt!
  Ezek az eszközök levegővel dúsítják a vizet így alacsonyabb vízfogyasztás mellett is érzésre ugyanannyi víz zúdul ránk zuhanyzás, vagy kézmosás közben. Egy szűkítő ára kb.: 1000 Ft

  A fürdést tartogasd ünnepnapokra!
  Természetesen nem a napi higiéniás tevékenységedről szeretnék lebeszélni, azonban ha a teleeresztett kádban ejtőzés helyett a gyors zuhanyozást választod jelentős mennyiségű ivóvizet spórolhatsz, amit a pénztárcádon is érezni fogsz.

  Használj környezetbarát tisztítószereket!
  Ezek nem csak a természetet kímélik, egészségünkre is jobb hatással vannak. Árban pedig gyakran nincs jelentős eltérés a hagyományos tisztítószerekhez képes.

  Tarts egy üveg hideg vizet a hűtőben!
  Gyakran azért folyatjuk feleslegesen a csapot, hogy megfelelő hőmérsékletű ivóvizet kapjunk, ez megelőzhető, ha a hűtőben tartunk egy kancsó vizet. Egy kis citrommal ízesítve kellemes frissítőt készíthetünk!

  Szerelj fel takarékos WC tartályt!
  Ezzel egy négytagú család körülbelül havi 850 litert spórolhat! Ha azonban nem szeretnéd lecserélni, a meglévő berendezésedet is át tudod alakítani úgy, hogy egy vízzel töltött műanyag palackot helyezel a tartályba.

  Gyűjtsd az esővizet!
  Az így összegyűjtött lágy víz nagyon jót tesz a gyepnek és a növényeknek! Sőt, használhatod kocsi mosáshoz, vagy akár mosáshoz, áztatáshoz is. Meglátod, mennyivel kevesebb mosószerre lesz így szükséged.

  Mindig rakd tele a mosogatógépet!
  A mosogatógép körülbelül nyolcszor kevesebb vizet használ egy nagy halom edény elmosásához, mint a kézi mosogatás. Természetesen csak abban az esetben, ha mindig csak akkor indítod el, mikor teli van.