%megnevezes%

május 3-7 Ada Ciganlija, Szerbia

„Elégedett vagyok az eredményemmel!”

 

Válaszolt kérdésünkre Lengyel Mónika egyéni induló, aki kategóriájában 4. helyezést ért el az idei belgrádi evezős világkupán. Sonja Badjura, a WWF szerbiai program asszisztense is pozitívan értékelte az elmúlt pár napot.

 

„Szerencsésnek tartom a vizes turné és az evezős világkupa találkozását, hiszen rengeteg embert vonzott a vízpart és a jó idő is. Nagyon sokan látogattak el hozzánk, s a legjobb, hogy hasznosan, tanulva mégis szórakoztatóan tölthették az időt a különböző játékoknak köszönhetően. A következő kihívást a Duna-nap jelenti majd, ahol továbbra is igyekszünk felhívni az emberek figyelmét a tiszta víz fontosságára.”- számolt be tapasztalatairól Sonja.

 

A döntő, a napsütés, és a hétvége miatt a mai nap látogattak ki a legtöbben, több ezer ember szurkolt a fináléba jutott versenyzőknek. A hét utolsó napjai családosoknak is remek programot kínált, hiszen a versenyen és a kiállítókon túl koncertek, bárok, éttermek és óriási játszótér állt a látogatók rendelkezésére.

 

A panda-csapat a lelkes szerb önkéntesek segítségével ismét sikerrel zárta belgrádi útját. Legközelebb a budapesti Duna-napon jelentkezünk, addig is figyeljétek az utakon a szüntelenül zakatoló panda-buszt!

 

 

M.K.

 

 

 

 

Belgrádban állomásozik a panda!

 

Újabb országba érkezett a WWF vizes turnéja. Egészen pontosan Ada Ciganlijából jelentkezünk, amely Szerbiában, Belgrád külvárosában található, a Duna és a Száva találkozása hozta létre, s jelenleg a vizes világkupának ad otthont.

 

Már május 4-én is láthattunk egy-egy szurkoló csoportot a lelátókon, ekkor zajlottak az elődöntők. Noha a legtöbb látogató hétvégére várható a szerb és magyar WWF-es csapat pénteken közösen felállította a panda-sátrat, s különböző játékokkal valamint táncoló pandával várta az érdeklődőket.

 

 

Egész hétvégén a szerb önkéntes lányok és fiúk a forróságot semmibe véve, lelkesen szemléltetik, hogyan tisztítja a természet saját magát, melyek a legveszélyeztetettebb halfajták s még azt is megtudhatjuk, hogy hogyan működnek a gátrendszerek, s miképpen hasznosíthatjuk hatékonyan a vizet pazarlás nélkül.

 

Miközben a világ különböző tájáról érkezett gyerekek megismerik a biodiverzitás fontosságát, addig az evezős világkupa folyamatosan zajlik, öt magyar csapatnak szurkolhatunk a továbbjutásért.

 

A panda-csapat holnap ismét jelentkezik!

 

 

M.K.